4. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztivál

Frissítve: 2019.04.04. 15:40
Beküldte galambos - 2019, február 27 - 07:55
A 4. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztiválra 2019. július 9. és 13. között kerül sor Tusnádfürdőn. A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét”

Szeretsz-e engem?” (Jn 21,16)

A 4. Köz-Ép-Pont – Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozó és Fesztiválra 2019. július 9–13. között kerül sor Tusnádfürdőn.

A találkozó mottója: „Isten szereti az ő népét”

A Középpont – IV. Erdélyi Lutheránus Ifjúsági Találkozót a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház (RELE) legnagyobb, kétévente megszervezésre kerülő ifjúsági megmozdulása. A találkozót a RELE és az Evangélikus Ifjúsági Keresztyén Egyesület (EVIKE) szervezi. Ez a találkozó az evangélikus ifjúsági munka csúcsrendezvénye, seregszemléje; itt találkoznak az egyházközségek ifis csoportjai határon innen és túlról.

Sokrétű és sokszínű programmal várja az érdeklődőket idén is a Középpont találkozó. Ha kíváncsi vagy, hogy miként lehet a 21. század kihívásai között megélni a kereszténységet, hogyan lehet hitről, identitásról, családról és szeretetről gondolkodni, akkor gyere te is Tusnádfürdőre!

A IV. KÖZÉPPONT találkozó központi mottójának – „Szeretsz-e engem?” (Jn 21,16) – kérdése nem csak Simon Pétert, hanem korunkat és minket is provokál. Simon Péter háromszori tagadása, ugyanannyi bizonyságtételt igényelt, konkrét kérdésekre, konkrét válaszokat várt. Őt a feltámadott Krisztus kijózanította. Felismerte, hogy mekkorát hibázott azzal, hogy nem adott igazán hitelt Jézus szavainak, hanem a maga igazát hajtogatta. Amikor szembesült a valósággal, megdöbbenve vette tudomásul, hogy milyen rövidlátó, tévelygő ember volt. Jézus azonban nem számonkéréssel hozta rendbe Péter életét, hanem rámutatott a magát másokért odaadó igaz szeretetre. Azóta kétezer év telt el, de ma is nap mint nap így jön el hozzánk a feltámadt és megdicsőült Krisztus. Ő az aki hozzánk hajol és megkérdezi: Szeretsz-e engem? Hozzám tartozol-e?

Életformánk válasz lehet: Igen, Uram, én is szeretlek téged, hozzád tartozom!

A találkozóra összesen mintegy 300 résztvevőt várnak a szervezők. A rendezvény célja a közösség építése, erősítése, keresztény értékeink, valamint hagyományaink megismertetése, népszerűsítése. A meghívott előadók a keresztény hit, a nemzeti öntudat és a cselekvő szeretet szerint vezetnek végig a találkozón.

Magyarországról a Találkozóra 100 személyt várnak (ifjak+kísérők együttvéve), túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő! Részvételi díj 1 főre 20.000 Ft (teljes ellátás: reggeli, ebéd, vacsora, sátorhelyek díja), amit teljes egészében támogat a Magyarországi Evangélikus Egyház, így a részvételi díjat nem kell fizetnie a jelentkezőknek! A fiatalok elszállásolása a tervek szerint lányok számára fedett szálláson, fiúk számára sátrakban történik. A sátrakról és a szükséges hozzávalókról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia.

A regisztrációs felület elérhetősége:

https://goo.gl/forms/UN3U6kCkdQBYkeOy2

Regisztráció végleges határideje 2019. április 30.
(Túljelentkezés esetén a regisztráció beérkezésének sorrendje a döntő!)

A regisztráció során lehetőség van megadni, hogy közös busszal jönnének-e, ennek kb. díja 11.000-15.000Ft/fő. (Az útiköltség nem része a támogatásnak!)

Utasbiztosítás megkötésére lehetősége van a közös busszal utazóknak, amennyiben igényt tartanak rá. Ennek várható költsége kb. 2500 Ft/fő.

Kiskorúaktól kérünk egy szülői beleegyező nyilatkozatot, ami letölthető innen, illetve a regisztráció befejezése után is megjelenik a link, ahonnan szintén letölthető.

Várva a találkozást és a közös utazást!

Erős vár a mi Istenünk!
Szeli Noémi és Szidoly Roland