A Gyülekezeti és Missziói Osztály közleménye

Frissítve: 2020.10.21. 18:00
Beküldte galambos - 2020, március 12 - 14:44
A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentett kormányrendelet kihirdetése óta többen megkerestetek minket a jövőben tervezett országos gyülekezeti és ifjúsági rendezvények megtartásával kapcsolatosan. Ezekkel kapcsolatban az alábbiakban olvasható a Gyülekezeti és Missziói Osztály közleménye.

Kedves Testvérek!

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentett kormányrendelet kihirdetése óta többen megkerestetek minket a jövőben tervezett országos gyülekezeti és ifjúsági rendezvények megtartásával kapcsolatosan.

Tájékoztatásul a következőket szeretnénk közzétenni:

Mivel a járványügy infektológiai szakmai kérdés, nincs a MEE Országos Iroda Gyülekezeti és Missziói Osztályára bízva a cselekvés szabadsága. A mi felelősségünk, hogy a kormány rendelkezései és az egyházi vezetés iránymutatásai alapján járjunk el.

Jelenleg lemondtuk a közeljövőben tervezett rendezvényeinket, mint például a Szélrózsa tavaszi munkatársi hétvége (március 13-14.), illetve a gyülekezetimunkatárs-képzés következő alkalma (március 21.).

A többi tavaszi, illetve nyári rendezvény esetében is – hittanverseny megyei és országos fordulója, bábképzés, bábfesztivál, gyülekezetimunkatárs-képző, Szélrózsa találkozó, Termesz-túrák stb. – a kormány és az egyházi vezetés döntéseit fogjuk betartani.
Azonban bízunk abban, hogy májustól a kialakult veszélyhelyzet enyhül és a beltéri, illetve a kültéri rendezvényekre vonatkozó korlátozások már nem lesznek érvényben.

A gyülekezeti élet szervezésében való körültekintő eljáráshoz szeretettel ajánljuk figyelmetekbe, hogy kövessétek egyházunk Püspöki Tanácsának közleményeit.

A Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai nevében, Németh Zoltán osztályvezető
Budapest, 2020. március 12.