Megjelent a Karácsonyi hangolódó

Frissítve: 2022.09.12. 18:48
Beküldte galambos - 2021, november 25 - 14:45
Füller Tímea és Grendorf-Balogh Melinda szerkesztésében, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya és a Luther Kiadó gondozásában megjelent a Karácsonyi hangolódó – Családi foglalkoztató óvodásoknak című kiadvány.

Ha mostanában belépünk egy könyvesboltba vagy beírjuk a karácsony szót bármelyik internetes könyváruház keresőjébe, zuhatagként jelennek meg előttünk a termékajánlatok. Miért vállalkozott mégis a Luther Kiadó a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztályával összefogásban egy új kiadvány létrehozására? A válasz számunkra egyértelmű, mert a füzet címéhez híven hisszük, hogy karácsony előtt és alatt szükségük van a családoknak újra és újra átgondolni az ünnep apró részleteit és életünkre vonatkozó aktualitásait.

A történetelbeszélés ívét a betlehemi események adják, de a füzet végén szó esik a tizenkét éves és a gyermekek által körülvett felnőtt Jézusról is. Szövege egy régi német gyermekénekből indul ki, amely több ponton rákérdez a család életére is. A füzet grafikai anyagát Kemény Márton János készítette, akinek igényes és modern megszólító stílusa a próféták világát bemutató gyermekkiadványokból lehet számunkra ismerős.

Gyermeki módon, egyszerű, elsősorban óvodások számára élvezhető kiegészítős, böngészős, színezős feladatokkal vállalkozhatunk a kiadvány segítségével könnyű, néhány estés elfoglaltságra. Miközben a család bibliai történeteket és sok kedves élményt idéz fel, a füzet végén található rövid imádság segít újra felfedezni a karácsony minket személyesen megszólító lényegét, amelyről könnyen elvonhatják a figyelmünket a ránk zúduló információk és az ünnepek körüli sokféle elvárás.

Karácsonyi hangolódó
Szerző: Füller Tímea – Grendorf-Balogh Melinda
Grafika: Kemény Márton János
Luther Kiadó – Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya, Budapest, 2021.
A kiadvány itt érhető el a Luther Kiadó webáruházában.

(Forrás: Evangélikus.hu, szöveg: Grendorf-Balogh Melinda)

Cimkék: