Nordic Walking pályázat lelkészek részére

Frissítve: 2022.04.27. 18:14
Beküldte galambos - 2021, november 18 - 13:48
A Gyülekezeti és Missziói Osztály pályázatot ír ki evangélikus lelkészek részére Nordic Walking sporteszközök beszerzésére. Módosított jelentkezési határidő: 2021. november 20. szombat dél.

Kedves Lelkésztestvérek!

 

Aki próbálta a Nordic Walking-ot (NW) az tudja, hogy mennyire kiváló mozgásformáról van szó, amely – a megfelelő technikát alkalmazva – amolyan "szárazföldi úszásként" az egész testet átmozgatja. A speciális bot beszerzését követően az egyik legpraktikusabb megoldás a kondíciónk javítása és egészségünk megőrzése érdekében.

 

Csak néhány szempontot hadd említsünk a teljesség igénye nélkül:

  • Már napi 1-2 km megtétele nagyon hamar – néhány hét alatt – érezteti jótékony hatását a testtartás, izomzat, általános közérzet terén.

  • – Egész évben, gyakorlatilag az időjárási körülményektől függetlenül űzhető.

  • – Nem igényel "sportos" adottságokat sőt, a megterhelőbb mozgásformákat valamilyen oknál fogva – edzetlenség, súlyfelesleg, életkorral vagy betegséggel járó nehézségek stb. – vállalni nem tudók számára is megvalósítható.

  • – Az egyik legolcsóbb sportág, mind a eszközök, mind a rendszeres gyakorlás szempontjából. A 20e Ft körül beszerezhető speciális botok – megfelelő használat és tárolás mellett – időtállóak, a sétálásért pedig sehol nem kell fizetni. 

 

Miért annyira fantasztikus mozgásforma a NW?

 

Mert a botok megfelelő használatának, a speciális de könnyen elsajátítható technikának köszönhetően az egész test, szinte minden izmunk részt vesz a mozgásban. A lépések a támaszkodás lehetőségéből adódóan hosszabbak, ez erősíti a láb izmait. A botok használata kb. 30% terhet vesz le a lábakról, ami az ízületek kímélése mellett a kar izmait erősíti. Mivel az egész művelethez egy kissé előre döntött testtartás társul – botok nélkül ez nem lenne megvalósítható – ezért a hát és a hasizom is kiveszi a részét a komplex izommunkából. 

 

Jelen pályázatunkkal a rendszeres testmozgást, azon belül pedig ennek a kiváló sportágnak, mozgásformának a gyakorlását és elterjedését szeretnénk segíteni a lelkészek körében. Nehéz a rendszeres sportolást beilleszteni a lelkészi napirendbe, a NW ilyen szempontból is talán az egyik legoptimálisabb lehetőség: ha van egy fél óránk csak kapjuk a botjainkat, gyalogolunk egy intenzívet és már át is mozgattuk az izmainkat.

 

A pályázat keretében 2 pár bot igényelhető, egyik a lelkész a másik a házastársa részére. A különböző hosszúságú botok vonatkozásában az egyetlen kritérium gyakorlatilag a testmagasság, ezért fontos, hogy a leendő használók testmagasságát pontosan tüntessük fel a pályázatban. 
 

A botok mellé egy képzési lehetőség is tartozik – ezek általában 2-3 órás egyszeri alkalmak – amit megpróbálunk a pályázó lakóhelyéhez legközelebbi oktatóhoz szervezni. (A gyakorlatban ez egy a botok mellé adott, beváltható kupont jelent és a felhasználásának időpontját az oktatóval kell egyénileg a pályázónak egyeztetni) 

A megvalósításhoz házaspáronként 10.000. Ft  önrészt kérünk a pályázat benyújtásával egyidejűleg befizetni. 

 

 

 

A pályázatban elnyerhető csomag tartalma:

2 pár felső kategóriás, kitűnő minőségű NW bot (Kb. 40.000. Ft értékben)

2 pár NW kesztyű (Kb. 10.000. Ft)

1 képzési alkalom 2 fő részére (Kb. 10.000 Ft)

 

Természetesen 1 személyre is adható be pályázat - 5.000. Ft önrész ellenében - és kérjük is, hogy csak valós igény esetén nyújtsatok be pályázatot akár 1 vagy 2 fő részére, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy olyanok juthassanak ezekhez az eszközökhöz, akik rendszeresen használni is fogják azokat. 40 pár botot van lehetőségünk kiosztani ennek a pályázatnak a keretében. 

 

A pályázat beadásának és az önrész utalásának határideje: 2021. november 20. szombat dél

 

JELENTKEZÉS ITT!

 

A pályázat önrésze személyenként 5 000 Ft. Ez az összeget az online pályázati felület kitöltése mellett kell átutalással befizetni szintén 2021. november 24-ig a Magyarországi Evangélikus Egyház számlájára:

 

11784009-20212564

 

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: „NW, és a gyülekezet neve”.

A nem nyertes pályázó egyházközségek részére visszautaljuk az önrész összegét.

Mivel ennél a pályázatnál az eszközöket csak az igények beérkezése után tudjuk beszerezni - az egyéni paraméterek miatt -, ezért hosszabb kézhezvételi idővel – jövő év eleje - kell számolni!

Viszont a NW esetében is igaz, hogy jobb egy kicsit később, mint soha!

 

Kérdés esetén forduljon kollégáinkhoz a gyulmisz@lutheran.hu e-mail címen.

 

Várva a beérkező pályázatokat, szeretettel: Zoltán és a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai