Országos evangélikus nyári táborok 2024

Frissítve: 2024.06.18. 10:45
Beküldte galambos - 2024, március 10 - 17:07
Elindult a jelentkezés a Magyarországi Evangélikus Egyház országos táboraiba! Az idei évben is számos tábort szervez a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztálya, melyre szeretettel várjuk régi és új résztvevőinket.

Jelentkezési felület: https://orszagostabor.lutheran.hu

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.
További információk:
gyulmisz@lutheran.hu

 

Országos evangélikus családos tábor

Létezik olyan, hogy egy család tagjai nem mennek egymás idegeire? Olyan, hogy a gyerekek kedvükre játszanak, a kamaszok együtt lógnak, a felnőttek zavartalanul beszélgetnek?  És még közösen családilag áhítaton, istentiszteleten is részt tudnak venni rosszalló tekintetek, állandó pisszegés és "maradj már csendben!" nélkül, oldottan és önfeledten? Vagy ilyen csak a mennyben lesz majd, ha egyáltalán?
Hogy a mennyben hogyan lesz majd, nem tudjuk pontosan, de június 24. - július 1. között, ha nem is teljes mértékben, de legalább felerészben, illetve hosszabb-rövidebb időintervallumokban esély van arra, hogy azt tudjuk mondani: igen, létezik ilyen, pl. az országos családos táborban, a balatonszárszói evangélikus üdülőben, már itt, ebben a földi életben!
Helyszín és időpont: Balatonszárszó, 2024. június 24 - július 1.
Táborvezető: Németh Zoltán
A tábor díja: 3 éves kor alatt ingyenes; 3-13,99 év között 43.000 Ft; 14-17,99 év között 106.000 Ft, 18 év felett 110.000 Ft.
E-mail: zoltan.nemeth@lutheran.hu

 

Országos evangélikus ifjúsági tábor
Szeretnél BELECSOBBANNI az ÉLETBE, egy szuper társaságba? Várod a nyarat? Szeretsz a barátaiddal lenni és új emberekkel megismerkedni? Szereted a strandot, a kalandokat és a kirándulásokat? Szívesen énekelsz, sportolsz, beszélgetsz? Érdekel a Biblia és a hit dolgai? Már elmúltál 12, de még nem vagy 19? Ha ezekre a kérdésekre IGEN a válaszod, akkor ott a helyed az Országos Ifjúsági Táborban, amely ezúttal új helyszínen Fonyód-Alsóbélatelepen kerül megrendezésre... Ami biztos, hogy sok fiatal lesz ott, te se maradj le, JELENTKEZZ!
Helyszín és időpont: Fonyód-Alsóbélatelep, 2024. július 29 – augusztus 3.
Korosztály: 12-18 év
Táborvezető: Csadó Balázs
A tábor díja: 40.000 Ft.
E-mail: orszagosifitabor@gmail.com

 

Országos evangélikus zenei tábor
Van valahol egy hangszer, ami csak rád vár! ...gitár, fuvola, zongora, dob... Szeretnéd kipróbálni? Van egy hangszer, ami csak a tiéd! ...gitár, fuvola, zongora, dob... Szeretnél jobban megtanulni játszani rajta? Megálmodtunk neked egy tábort, ahol kezdőként és haladóként is új utakat járhatsz be a zenén keresztül.  Egyéni órák, zenekari gyakorlatok, hangképzés, ritmus fejlesztés, kirándulás, kézműves foglalkozás... Ne maradj ki az év legnagyobb örömzenéléséből!
Az idei tábort igazán különleges módon a
14. Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozóval együttműködve tarthatjuk meg!
Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy táborunk hetének első napja tehát csütörtökre esik, igazodva a Szélrózsa fesztivál napjaihoz. A táborunk egy hetes záróalkalma a fesztivál első napja, amelyen az együttműködés keretében a nyitó istentisztelet zenei szolgálatát táborunk kórusa és tanárai végezhetik, ami igazán nagy megtiszteltetés számunkra.
Együttműködésünk ugyanakkor nem ér itt véget. A Szélrózsa minden táborozónak ingyenes hetijegyet biztosít a fesztiválra!
Így idén nem csak a tavaly megszokott profi hangszeres órákkal, közösségépítő lelki tartalmakkal, sok izgalmas zenei programmal és más feltöltő programokkal készülünk a tábor hetére, hanem a Szélrózsán résztvevő táborozók, vezetett programként betekintést nyerhetnek egy fesztivál zenei háttérmunkájába, a hangosítás, zenekari beállás folyamatába, a színpad és backstage előkészületeibe. Amennyiben pedig a tábor ideje alatt kialakult zenekarok tagjai ott maradnak velünk a fesztiválon, lehetőséget kapnak arra is, hogy fellépjenek és bemutatkozzanak a Szélrózsán fesztiválozók előtt!

Helyszín és időpont: Nyíregyháza (Luther Márton Evangélikus Kollégium és Nyíregyházi Egyetemi Campus), 2024. július 4-14.
Korosztály: 12-22 év
Táborvezető: Jansik Tamás
Táborunk lelkésze: Nagy Dániel
Kapcsolattartó: Wölfel Mihály
A tábor díja: 58.000 Ft / fő.
Testvérek esetén kedvezménnyel: 50.000 Ft / fő.
E-mail: konnyuzene@lutheran.hu

 

Jelentkezési felület: https://orszagostabor.lutheran.hu

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.
További információk:
gyulmisz@lutheran.hu
A plakát INNEN tölthető le.