Pályázat! – Osszuk meg együtt a reformáció emléknapjának üzenetét!

Frissítve: 2017.11.14. 11:34
Beküldte galambos - 2017, október 12 - 19:03
Osszuk meg egy-egy kisfilmmel, hogy magyarországi evangélikusként miképpen indulunk neki a reformáció következő 500 évének! Mobiltelefonos reformációi kisfilm pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája. A fődíj: utazás Wittenbergbe!

A reformációs emlékévben imádsággal, programokkal, eseményekkel, alkotásokkal, egyéni és közösségi vállalásokkal éltük meg a Luther Márton történelmi tettének evangélikus egyházunkban tapasztalható jelenvalóságát. Most, amikor az 1517. október 31-i reformátori fellépés 500. évfordulójához közeledünk, a Magyarországi Evangélikus Egyház a jövő és a világ felé fordulva szeretné megmutatni, hogy miképpen lehet élő Luther üzenete ma. Osszuk meg egy-egy kisfilmmel, hogy miképpen indulunk neki a reformáció következő 500 évének magyarországi evangélikusként, osszuk meg ezzel az örömhírt mindenkivel, akit elérünk a közösségi médiában!

Felhívjuk ezért evangélikus közösségeinket, gyülekezeteinket, iskoláinkat, diakóniánkat, híveinket, a magukat hozzánk tartozónak vallókat, hogy október 31-én a “Reformáció 500plusz” közösségi oldalra küldjenek olyan rövid, legfeljebb kétperces filmes anyagot, ami valamiképpen bemutatja, hogy erre a napra készülve vagy ezen a napon mit jelent számukra a reformáció! A filmeket egész nap közvetítjük a Reformáció 500plusz oldalon, illetve összeállítást is készítünk belőlük.

Ahogyan Luther Mártontól sem volt idegen a játékosság és nagyon tudatosan építette a reformáció terjesztését a hálózatosságra, mi is egy közös játékra is hívunk mindezzel: a legtöbb tetszést és megosztást kapott filmek készítői jutalmul wittenbergi és sárvári, soproni utazásokat és gyülekezeti-intézményi támogatásokat nyernek! *

* A pályázat részletes feltételei itt olvashatóak:
A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája mobiltelefonnal rögzített kisfilm pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy a reformáció 500. évében rövid kisfilmek formájában bemutatásra kerüljön a reformáció üzenete, vagy helyi szinten való ünneplése.
 

Pályázat benyújtására jogosultak köre:
A pályázatra korosztálytól és iskolai végzettségtől függetlenül bárki nevezhet.
 

A pályázat célja:
Mobiltelefonnal készített kisfilmen keresztül a reformáció 500. évfordulójával kapcsolatos közösségi élmények megjelenítése, továbbá a reformáció üzenetének bemutatása.
 

Tartalmi megkötések:
– Egy kisfilm maximális terjedelme: 2 perc
– A pályamunka valamelyik evangélikus gyülekezethez, intézményhez vagy a reformáció evangélikus üzenetéhez tartozzon.
–Tematika:
   – a mi 95 tételünk
   – a ma 95 tétele
   – a 95 tétel ma
   – összeállítás a helyi evangélikus gyülekezet reformációi ünnepéről
   – gyülekezeti közösséggel (minimum 3 személlyel) készített reformációval kapcsolatos riport
– Egy pályázó több pályaművel is jelentkezhet.
 

A pályázat formai értékelése és tartalmi bírálata:
Azokat a filmeket mutatjuk be a közösségi médiás platformokon, amelyek megfelelnek a kiírás tartalmi és formai elvárásainak: Elbírálás főbb szempontjai:
– reformáció értékeinek, mai üzenetének közvetítése
– minél kreatívabb, ötletesebb kivitelezés
– a videó minősége
– a videó tömörsége, időkeret pontos betartása

Leadási határidő:
2017. október 31. (kedd) 12.00

Leadási mód:
Az elkészült kisfilmet kérjük elküldeni (indokolt esetben nagyméretű fájlküldővel) a gyulmisz@lutheran.hu e-mail címre.
A pályamunkának tartalmaznia kell:
  – a pályázó nevét, e-mail címét, telefonszámát
  – a pályamunka címét
  – a pályamunkát

A kisfilmek megjelentetése:
A beválogatott pályamunkákat a Magyarországi Evangélikus Egyház 2017. október 31-én, reformáció napján megjelenteti. A pályázó a pályázat beadásával engedélyezi, hogy kisfilmjét a pályázat kiírója publikálja.
 

Díjazás:
A nyertes pályamunkák bemutatásra kerülnek a Reformáció.500 facebook oldalon.
A beküldött pályamunkák közül 7 kisfilm részesül külön díjazásban az alábbiak szerint:
  – 2017. november 10-ig a legtöbb megosztást kapott pályamunka
(legtöbb megosztást kapott: legfeljebb 6 fős wittenbergi utazás; második díj: legfeljebb 6 fős magyarországi utazás; harmadik díj: 200 ezer forintos gyülekezeti-intézményi-egyéni támogatás)
  –  2017. november 10-ig a legtöbb lájkot kapott pályamunka
(legtöbb lájkot kapott: legfeljebb 6 fős wittenbergi utazás; második díj: legfeljebb 6 fős magyarországi utazás; harmadik díj: 200 ezer forintos gyülekezeti-intézményi-egyéni támogatás)
 – a kiíró által választott legkreatívabb pályamunka (500 000 Ft gyülekezeti-intézményi-egyéni támogatásban részesül)
Eredményhirdetés: 2017. november 11-én, a Magyarországi Evangélikus Egyház reformációs ünnepi évének záróünnepségén. A nyertes pályázókat a pályázat kiírója e-mailben értesíti.
 

További információ:
A pályázattal kapcsolatos további információ a gyulmisz@lutheran.hu e-mail címen kérhető.

 

Cimkék: