„Együtt ugyanazon a helyen” – A Püspöki Tanács pünkösdi körlevele

Frissítve: 2021.09.17. 07:50
Beküldte galambos - 2021, május 18 - 12:43
Újra lehetőség nyílhat Krisztus testének és vérének vételére az istentiszteleteken. Az úrvacsora közösségének megélése mellett énekszóval is dicsérhetjük az Urat. A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa pünkösdi körlevelében mindenkit arra biztat: mostantól ismét bátran látogassa a templomi és gyülekezeti alkalmakat.

„Mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen…” (ApCsel 2,1)

Isten áldása és ajándéka, hogy hazánkban a koronavírus-járvány szorítása enyhül. A pandémia árnyékában tartott karácsony és húsvét után pünkösd, az egyház születésnapja végre olyan ünnep lehet, amikor mindnyájan együtt lehetünk ugyanazon a helyen, vagyis személyes jelenléttel ünnepelhetünk templomainkban!

Hálás a szívünk, hogy az egyre nagyobb átoltottság már lehetővé teszi azt, hogy istentiszteleteinken újra énekszóval is dicsérjük megtartó Urunkat, és hogy a hosszú kényszerszünet után újra megnyithatjuk az úrvacsorai asztalokat az Úrral és a hittestvérekkel megélhető legmélyebb közösségre.

Ebben a tekintetben a tavaly nyári erős ajánlásunkat tekintsék irányadónak, vagyis mindenképpen kerüljük a közös kehely használatát, és általában fokozottan törekedjünk a higiéniai előírások betartására. Ilyen körülmények között viszont adjunk hálát azért, hogy az úrvacsora évében ismét élhetünk Krisztus testével és vérével.

Bízunk benne, hogy így teljessé lehet pünkösdi örömünk, és mint az egykori tanítványok, mi is a Lélek ajándékát kapjuk.

Az elmúlt próbás időszakban sok mindenről le kellett mondanunk, de Isten igéje nem némult el! Köszönjük a lelkészeknek és munkatársaiknak, hogy a modern technikát is segítségül hívva hirdették az evangéliumot. Köszönjük híveinknek, hogy hűek maradtak Isten igéjéhez és az evangélikus egyházhoz.

Kérjük, az Istennel és az egymással való közösség megélése érdekében törekedjenek az ünnepnap megszentelésére, látogassák bizalommal az istentiszteleteket és az egyéb gyülekezeti alkalmakat. A vasárnap az Úr napja, amikor az ő nevében gyülekezhetünk össze. Mostantól fogva újra éljünk rendszeresen ezzel a lehetőséggel.

Erős vár a mi Istenünk!

Budapest–Győr, 2021. május 17.

Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök * Kondor Péter püspök * Szemerei János püspök