Somogyvári Júlia

Frissítve: 2022.06.23. 10:03
Beküldte galambos - 2022, június 23 - 10:03
Szélrózsa-referens

2021 szeptembere óta vagyok a Gyümi munkatársa.

1998-ban születtem és a somogy megyei Tabon nőttem fel, s bár már lassan tíz éve élek Budapesten, ma is a nagy TabCity az igazi otthonom: ide járok és ide vágyom haza, és továbbra is a tabi evangélikus gyülekezet tagja vagyok.

A Budapest–Fasori Evangélikus Gimnáziumban nyelvi tagozaton, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pedig szlavisztika (lengyel) alapszakon végeztem. Utolsó évemben fél évig Varsóban tanultam.

Néhány hónappal az egyetem befejezése után kerültem az Országos Iroda gyülekezeti és missziói osztályához, ahol jelenleg elsősorban a Szélrózsa találkozó adminisztratív hátteréért, előkészítéséért és elszámolásáért felelek, de aktívan részt veszek a gyermek- és ifjúsági munkaág más rendezvényeinek háttértámogatásában is.

Életem első Szélrózsája a 2014-es soltvadkerti találkozó volt, amin még a Somogy-Zalai Egyházmegye többi fiataljával együtt vettem részt. Igazán meghatározó élményem azonban a mátrai és a büki Szélrózsa volt, mindkét találkozón a regisztráció munkatársa voltam, ezeket az emlékeket azóta is nosztalgikus örömmel őrzöm.

A Gyüminél igyekszem minden korábbi tapasztalatomat és készségemet hasznosítani, legyen szó akár regisztrációs munkáról, szövegszerkesztésről és helyesírásról vagy épp rendszeretetről.

Somogyvári Júlia Szélrózsa-referens, E-mail: julia.somogyvari@lutheran.hu