Szidoly Roland

Frissítve: 2020.09.07. 12:58
Beküldte galambos - 2020, szeptember 1 - 02:32
Gyermek- és ifjúsági munkaágvezető

Bükön nőttem fel, ahol gyermekkorom óta a mai napig szorosan kötődöm küldő gyülekezetemhez. Középiskolai tanulmányaimat a kőszegi evangélikus szakgimnáziumban folytattam, ahol az érettségi után hálózat telepítő és üzemeltető informatikai képesítést szereztem. Felsőfokú tanulmányaimat az Evangélikus Hittudományi Egyetemen végeztem, 2020-ban szereztem diplomát teológus-lelkész szakon.

Az ott eltöltött évek alatt a tanulmányok végzése mellett folyamatosan foglalkoztatott az egyetem közösségi hallgatói életének szervezése, minél többünk bevonása, mozgósítása. Az egyetemi évek alatt abba a megtisztelő bizalmi helyzetbe kerültem, hogy három évig vezethettem a Hallgatói Önkormányzat csapatát.

A GyüMi egyik elődjeként működő GYIO-ban három évig önkéntesként tevékenykedtem, ahol tapasztalatot szerezhettem az osztályon folyó munkákkal kapcsolatban.

2016-ban kerültem a Gyülekezeti és Missziói Osztályra, ahol gyermek- és ifjúsági referensként dolgoztam három évig. Ezután egy évet Finnországban töltöttem teológiai ösztöndíjon, ahol főleg katechetikai, ökumenikus felekezetközi kurzusokon vettem részt, emellett megismerkedhettem a gyülekezetekben folyó gyermek- és ifjúsági munkával.

2016-tól a Szélrózsa Stáb (korábban Szélrózsa Tízek, illetve Szélrózsa Presbitérium) csapatának tagja, emellett 2019-től a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó zenei és programszervező munkatársa vagyok. Nagyon közel áll hozzám a keresztény ifjúsági zene világa. A győri Országos Evangélikus Zenei Táborban szerzett zenei tudás után, a kőszegi középiskola TEKI Band együttesének tagja lettem, jelenleg pedig a Közel zenekar akusztikus gitárosa és egyik énekese vagyok.

2020. július 1-jétől Gyermek- és ifjúsági munkágvezető munkakörben szolgálok egyházunk Országos Irodáján, a Gyülekezeti és Missziói Osztály csapatának tagjaként. A kicsit átalakult, új rendszerben feladatom a gyermek- és ifjúsági részlegen folyó munkáknak, programoknak és fejlesztéseknek az összefogása, emellett pedig azon dolgozni, hogy minél több gyülekezet számára segítséget tudjunk nyújtani a gyermek- és ifjúság körében végzett szolgálatukban. Munkakörömhöz szorosan kapcsolódik az ökumenikus testvéregyházakkal való kapcsolattartás és a keresztény könnyűzene jelenlétével való foglalkozás.

Szidoly Roland gyermek és ifjúsági munkaágvezető, E-mail: roland.szidoly@lutheran.hu