Velem vándorol

Frissítve: 2024.05.14. 14:18
Beküldte galambos - 2024, március 12 - 13:16
A Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében és kiadásában megjelenő legújabb kiadvány Velem vándorol címmel jelent meg 2024 húsvétján.

Velem vándorol címmel a korábbi 5 perc 500 (2017) és Húsz perc szíverősítő (2020) formáját követve készítettünk egy olyan 24 oldalas liturgikus füzetet, amely a nap folyamán három időpontban (reggel, délben, este) segítséget nyújthat akár az egyéni, akár a közösségi imádsághoz, elcsendesedéshez. A napszakok állomásait két evangéliumi szakasz, az emmausi tanítványok történetének és szőlőmunkások példázatának három részre tagolása adja.

Az Útmutatóval vagy Napi ige-sorozattal együtt is használható füzet keretet adhat az otthoni mindennapi bibliaolvasásnak, de gyülekezeti hétvégék, kirándulások, csendesnapok alkalmával segítség lehet a jelenlévők bevonására is az áhítatok liturgiájába. Éppen ezért a füzetben található imák és zsoltárok szövegét úgy szerkesztettük, hogy közösségben lehetőséget nyújtsanak a „felelgetős" használatra.

     Eléd járulok Uram
    az új nap kezdetén.
    Nyisd meg füleimet,
    – hogy meghalljam szavad!
    Nyisd meg szemeimet,
    – hogy meglássam csodáidat!
    Nyisd meg ajkamat,
    – hogy dicsérhesselek Téged!
    Nyisd meg szívemet,
    – hogy megérezzem jelenlétedet!

A Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében és kiadásában megjelenő ingyenes kiadvány a gyülekezeteknél lesz elérhető.

A kiadvány digitális változata itt érhető el:

Cimkék: